Saját pártja ellen kampányol Kasza József

Infostart
2010. február 2. 10:00
A hatalmon lévő Demokrata Párt milosevici módszerekkel fegyelmezi a Vajdasági Magyar Szövetséget, amely Szabadkán máris kiszorult a városvezetésből. A VMSZ elleni kampányhoz csatlakozott annak tiszteletbeli elnöke, Kasza József is, aki ellen emiatt az elnök, Pásztor István eljárást kezdeményez.

Az újvidéki Dnevnik című szerb napilapnak nyilatkozva Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke megtorlásnak nevezte azt, ami jelenleg pártja ellen folyik a Boris Tadic szerb államfő vezette Demokrata Párt részéről. Szerinte erre azért került sor, mert a vajdasági magyar párt a szerb parlamentben a költségvetés ellen szavazott.

Az első fegyelmező akcióra Szabadkán került sor, ahol átszervezés és ésszerűsítés címén a magyar párt tagjait kizárták a legfelsőbb városvezetésből. Pásztor István közölte: vajdasági szinten még nem kerül sor szakításra, így ő továbbra is a kormányban marad.

A Vajdasági Magyar Szövetség elleni kampányhoz csatlakozott Kasza József, a párt egyik alapítója és volt elnöke, aki most a tiszteletbeli elnöki posztot tölti be. Pásztor István erre válaszul jelezte, hogy VMSZ vezetése eljárást indít Kasza József ellen, amiért az utóbbi időben tett nyilatkozataival, nyilvános megszólalásaival súlyosan ártott a pártnak.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást