Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Félezer üzletet zár be a drogériahálózat

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Kereken félezer üzletének felszámolására készül Németország vezető drogériahálózata, a Schlecker. A döntés ezernél több alkalmazott elbocsátását vonja maga után.

A 12 európai országban több mint 50 ezer embert foglalkoztató drogéria-láncolat vezetője, Anton Schlecker bejelentette, hogy 500 gazdaságtalanul működő üzlet bezárására készül. Schlecker nem titkolta, hogy a cég bevétele 2004 óta fokozatosan csökken, és ez kényszeríti radikális változtatásokra.

Többek között átalakítják az üzleteket, és nagyobb eladóteret alakítanak ki a többnyire kicsi, szűk boltok helyén. A hálózatnak jelenleg 10 ezer üzlete van Németországban, az EU új tagországai közül Magyarország mellett Cseh- és Lengyelországban van jelen, és további üzletnyitásokat tervez az EU új tagállamaiban.

Anton Schlecker nyilatkozatában először foglalt állást azokkal a vádakkal kapcsolatban, hogy cége éhbérért dolgoztatja alkalmazottait. Korábbi lapjelentések szerint ugyanis több német üzlethálózat, köztük a Schlecker is, bérmunkásokat vesz igénybe, akiknek órabére nem haladja meg a 6 euró 50 centet.

Schlecker ezzel kapcsolatban elismerte, hogy eredetileg valóban 6 és fél eurós órabérre gondoltak, de erről időközben letettek. A berlini munkaügyi minisztérium ellenőrei jelenleg vizsgálatot folytatnak a Schleckerrel szemben támasztott vádak tisztázására.