A hó után ónos eső nehezíti a franciák életét

Infostart
2010. január 13. 12:48
Tovább tart a zord időjárás Franciaországban: az elmúlt napokban lehullt jelentős mennyiségű, az ország több részét a szó szoros értelmében megbénító hó után szerdán az ónos eső okoz komoly fennakadásokat a közlekedésben. Az ország huszonhét megyéjében narancssárga riasztás van érvényben, miközben a közúti, a vasúti és a légi közlekedés is akadozik.

A helyzet különösen az ország nyugati részében kritikus, ahol az utak síkosságára való tekintettel a hatóságok több helyen iskolai szünetet rendeltek el, de olyan település is van, ahol a közúti közlekedést teljes egészében leállították. A La Manche csatorna vidékén a teherautósoknak azt javasolják, hogy lehetőleg ne induljanak útra, a nagy sebességű vonatok, a TGV-k közlekedése pedig nem csak a nyugati, hanem a dél-nyugati országrészben is akadozik.

A repülővel utazni kívánók életét az időjárás mellett a légi ellenőrök sztrájkja is nehezíti, a párizsi Orly és a Roissy - Charles de Gaulle repülőtéren például eddig a járatok 30-40 százalékát törölték. A Franciaországba készülő, vagy onnan hazaindulni szándékozó magyar utasoknak is érdemes megfontolniuk tehát a párizsi repülésügyi hatóság szerdán kiadott felhívását, melyben azt javasolja, hogy indulás előtt tájékozódjanak annál a légitársaságnál, amelynél a jegyet megvásárolták.

Az időjárási előrejelzések szerint a következő napokban enyhe felmelegedés várható, ami előreláthatóan a közlekedési helyzet normalizálódását is magával hozza.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást