eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Napok óta havazik Vajdaságban

Igazi tél van a balkáni térségben. A Vajdaságban hétfő, egész Szerbiában pedig kedd reggel óta folyamatosan esik a hó. Horvátországban több száz autó lett a hó fogja.

Vajdaságban reggelre a hóréteg vastagsága elérte a 30-40 centimétert, ami alaposan lelassította a közúti közlekedést, és a távolsági buszok késése gyakran meghaladja a két órát is.

Mivel hétfő óta havazik, az utak tisztítása csak részben járt eredménnyel, és kedd délután Újvidéken és Dél-Bácskában a közlekedésben szinte teljes volt a káosz, csak reggelre állt helyre a rend.

A magyar-szerb határátkelők zavartalanul üzemelnek, de arra számítani kell, hogy az eddigi másfél óra helyett három óra alatt lehet Újvidékre érni, ami száz kilométerre van a határtól.

Kedd délután szinte teljesen megszakadt a kapcsolat Horvátország északi és déli része között. Több száz autó esett a hó fogságába, az utasokat ideiglenes szálláshelyekre vitték. Közben Dubrovnikban nincs áram egy transzformátorállomáson történt robbanás miatt.

Hanganyag: Nagy Nándor (Újvidék)

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×