Ismét nyereséges az Opel

Infostart
2009. december 7. 18:40
Az Opel körüli tartós viták eredményeképpen ismét érdeklődnek a vevők a gyár autói iránt, ugyanis az elmúlt hónapokban jelentősen emelkedett a személyautók forgalma. Októberig nagyobb volt a kereslet az Opel-kocsikra, mint a korábban igencsak népszerű Volkswagenekre.

A Volkswagen 33, a Ford 28, az Opel viszont csaknem 35 százalékkal növelte forgalmát. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a csőd szélére került amerikai General Motors tulajdonát képező Opel Németországban közel 300 ezer gépkocsit adott el január elseje és október vége között. Megfigyelők szerint a gépkocsieladásokban kulcsszerepet játszott a kormány roncspénzfizetése.

A berlini Die Welt értesülése szerint az Opel ismét nyereségessé vált - ami igencsak megkönnyíti az amerikai anyavállalat számára németországi telephelyeinek szanálását. A lap utal arra is, hogy a GM a jövőben a korábbinál szélesebb körű önállóságot fog biztosítani németországi lerakatai számára, alighanem erre vall az is, hogy európai központját Zürichből Rüsselsheimbe helyezi át.

Nick Reilly, a General Motors európai igazgatója elmondta azt is, hogy az Európában gyártott Opel-kocsik világméretű eladásának engedélyezésére törekszik, eddig ugyanis ezeket az autókat csak Európában lehetett piacra hozni.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást