Életfogytiglani börtön a rasszista gyilkosnak

Infostart
2009. november 12. 19:00
Elismeréssel fogadták a mohamedán a drezdai bíróság döntését, amelyben életfogytiglani börtönbüntetést szabott egy férfira, mert megölt egy fiatal egyiptomi nőt. A gyilkosság annak idején nagyszabású felháborodást váltott ki az iszlám országokban.

A bíróság bizonyítottnak látta, hogy az Oroszországból hat évvel ezelőtt bevándorolt, német származású, 28 éves tettes idegengyűlöletből ölte meg az iszlám szokásokhoz hűen fejkendőt viselő fiatal egyiptomi nőt, aki feljelentette őt, mert egy drezdai játszótéren durván sértegette és terroristának nevezte.

A bíróság ezért pénzbüntetést szabott ki a férfira, aki fellebbezett a döntés ellen. Amikor július elsején a drezdai fellebbviteli bíróságon megkezdődött a tárgyalás, a férfi kést rántott és többszöri szúrással megölte a fiatal nőt.

Az asszony segítségére siető férjet is megsebesítette és a teremben tartózkodó egyik rendőr a helyzetet félreismerve nem a támadóra, hanem a férjre adott le több lövést.

Az ügy kiváltképpen az iszlám országokban váltott ki óriási felháborodást: Az áldozatot szülővárosában, Alexandriában temették el és ebből az alkalomból tízezrek tüntettek Németország ellen.

A vádlott a két hétig tartó per során elismerte tettét, de nem mutatott semmilyen megbánást. Tagadta viszont, hogy megrögzött rasszista lenne és a muzulmánok iránti gyűlöletből gyilkolt.

A rendőrség szerint a férfi magányos tettes, nem találtak arra utaló jelet, hogy kapcsolatban állna szélsőjobboldali csoportokkal.

Egyiptom berlini nagykövete az ítélethirdetést követő nyilatkozatában hangsúlyozta: elégedett a döntéssel, a gyilkos olyan büntetést kapott, amilyet elvártak a német igazságszolgáltatástól.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást