Nyitókép: Pixabay

Az elalváshoz kínál újdonságot a YouTube

Infostart
2024. október 17. 10:24
Új funkciók érkeznek a videómegosztóra.

A YouTube-on a nyáron bejelentett kikapcsolási időzítő, amit eddig csak teszteltek, minden felhasználóhoz megérkezik – írja a hvg.hu.

A funkcióval beállítható, hogy mennyi idő után álljon le a lejátszás, így nyugodtan el lehet aludni a videókra – nem fognak menni reggelig. A YouTube közleménye alapján 10, 15, 20, 30, 45 perces és 1 órás opciók vannak, valamint egy olyan lehetőség is, hogy az adott videó végén fejeződjön be a lejátszás. Utóbbi a lejátszási listáknál bizonyulhat hasznosnak.

Az újdonság most minden felhasználóhoz megérkezik; az asztali felület után mobilra is, ráadásul a tesztelési időszakkal szemben már YouTube Premium előfizetés sem szükséges hozzá.

Újdonság, hogy ezentúl kisebb léptékben is lehet léptetni a lejátszási sebességet: eddig csak olyan opciók voltak, hogy amelyekkel 0,25-szörös léptékben lehetett gyorsítani vagy lassítani a videót, de ez mostantól 0,05-ös lépésekben is váltogatható.

Megújult a minilejátszó is, de több apró változtatás is érkezi; saját fotót állíthat be a lejátszási listái nyitóképének, de választhat olyat is, amit a mesterséges intelligencia segítségével készít el önnek a YouTube. Ráadásul ezentúl könnyebb lesz megosztani is a barátokkal és családtagokkal a lejátszási listákat: egy egyedi hivatkozással, vagy akár a tv-n is megjelenő QR-kóddal is invitálhatja őket.