Nyitókép: Pexels.com

Egy őszi hónap a legjobb a szülésre, tudományos magyarázat van rá

Infostart
2024. október 7. 05:31
Tudományos bizonyíték van arra, hogy van ideális hónap a születéshez. A szeptember az, és nem asztrológiai hókusz pókusz alapján állapították meg ezt.

Vannak gyermekek, akik születésüktől kezdve jók, könnyen tanulnak, jók a képességeik. A National Bureau of Economic Research legújabb kutatásában erre kereste a választ. A tanulmányt a blikk.hu vette észre. Azt írják, hogy 6 és 15 év közötti diákok osztályzatait vizsgálták, és azt találták, hogy a szeptemberben született gyermekek - amely egyébként egyben a leggyakoribb születési hónap is -, átlagosan magasabb teszteredményeket értek el, mint társaik.

A kutatók a matematika segítségével előrevetítették a gyerekek jövőbeli osztályzatait és főiskolai eredményeit, és megállapították, hogy ezeket a fiatal diákokat nagyobb valószínűséggel veszik fel jobb iskolákba, és kisebb valószínűséggel zárják be őket bűncselekmények miatt.

A logika pedig abban van, hogy ezek a fiatalok jellemzően évvesztesek, azaz egy évvel később kezdik az iskolát, mint társaik, így a szeptemberben születettek a legidősebbek és a legfejlettebbek az osztályukban. Azt itt szerzett előnyt pedig többnyire végigviszik az életükön.