Nyitókép: MTI/EPA/C. J. Gunther

Elon Musk kissé berágott

Infostart
2024. szeptember 27. 10:37
Elon Musk, az X, a SpaceX és a Tesla tulajdonosa kritizálta az Egyesült Királyságot, miután megtudta, hogy vélhetően nem szerepel a nagy technológiai cégek vezetői között, akik megívást kaptak az országtól egy rendezvényre.

Elon Musk dühösen reagált és kritizálta az Egyesült Királyságot, miután kiderült, hogy nem hívták meg egy techkonferenciára – írja a Sky News nyomán az Index.

A milliárdost a BBC beszámolója alapján azért nem hívták meg a jövő hónapban megrendezésre kerülő csúcstalálkozóra, mert az X platformján a múlt hónapban az Egyesült Királyságban történt erőszakos zavargásokkal kapcsolatos bejegyzéseket tett közzé.

Válaszul Elon Musk azt az a kijelentést tette, hogy a brit kormány elítélt pedofilokat enged szabadon, hogy lehetővé tegye az emberek bebörtönzését a közösségi médiás posztok miatt.

Feltehetőleg a megjegyzéseivel a brit kormány korai szabadlábra helyezési programjára utalt, amelynek keretében ebben a hónapban több mint 1700 elítéltet engedtek szabadon idő előtt. A brit miniszterelnök ezzel a börtönök túlzsúfoltságát akarta csökkenteni, ám elítélt szexuális bűnözőket nem engedtek szabadon – pontosított a brit közszolgálati műsorszolgáltató.

Az Egyesült Királyságot augusztusban megrázó zavargások idején Elon Musk, akinek közel 200 millió követője van az X-en, a platformon több olyan bejegyzést tett közzé, amelyekben hangsúlyozta, hogy szerinte a polgárháború „elkerülhetetlen”. Ezután sokan, köztük a brit kormány is bírálta a milliárdost. Keir Starmer csapata akkor azt nyilatkozta, hogy „semmi sem indokolja” az ilyen megjegyzéseket.

A jövő hónapban az Egyesült Királyságban megrendezésre kerülő csúcstalálkozó célja, hogy befektetőket vonzzon a brit gazdaságba. A rendezvényen globális technológiai és pénzügyi csoportok vezetői vesznek részt.

Elon Muskot utoljára 2023 novemberében látták nyilvánosan Londonban, amikor részt vett egy mesterséges intelligenciáról szóló csúcstalálkozón.