Nyitókép: Pixabay

Nagy meglepetésre készül a Microsoft, hamarosan jöhet a hordozható Xbox

Infostart
2024. szeptember 24. 22:48
A szoftvervállalat továbbra is nagy hangsúlyt fektet a felhőalapú játékok fejlesztésére, és nagy dobásra készül az Xbox kiadásának 25. évfordulója alkalmából.

A Microsoft 2026. november 15-én ünnepli az Xbox kiadásának 25. évfordulóját, amely alkalomból különleges meglepetésre készül a világ egyik legnagyobb szoftvervállalata. A videojátékok szerelmesei már most dörzsölhetik a tenyerüket, ugyanis Jez Corden, a Windows Central munkatársa nemrég arról beszélt a License Globalnak, hogy a Microsoft következő, hordozható és a Steam Deckhez (elsősorban videojátékok futtatására alkalmas személyi számítógép) hasonló konzolja méltó utódja lesz az Xbox Series X-nek.

A hvg.hu azt írja, nem lenne meglepő, ha a Microsoft a 25 éves jubileumra időzítve jelentetné meg legújabb Xbox készülékét, főleg úgy, hogy már időszerű lenne a következő generáció kiadása. A konkurens Sony ugyanis nemrég kijött a PlayStation 5 frissítésével, a PlayStation 5 Próval, míg a Microsoft a jelek szerint nem iktat be frissítést két konzolgeneráció között.

A The Gamer cikkében megjegyzi: egy hordozható konzol kiadása logikus lépés lenne a közeljövőben a Microsofttól, mivel

a Steam Deck és a ROG Ally jelentősen átalakította a piacot, a Microsoft pedig továbbra is nagy hangsúlyt fektet a felhőalapú játékok fejlesztésére.

Hordozható konzolja egyébként a Sonynak is van (PlayStation Portal), ami azonban a funkciók tekintetében elmarad a Steam Decktől, míg a Microsoft állítólag minimum az utóbbi minőségét szeretné hozni új készülékével – feladva ezzel a leckét a Sonynak.