Nyitókép: Pixabay

A tiltakozások ellenére is bevezethet egy komoly változást a YouTube

Infostart
2024. május 29. 03:00
Egy sor dolgot átvariálnak a videómegosztó platform felületén – annak ellenére, hogy az első próbálkozás nem aratott sikert, a Google újra próbálkozik.

Április közepén alapvető változtatást kezdett tesztelni a Google a YouTube-on: egy teljesen átszabott felületet. A megújított felületen a videó a bal felső sarokba került, és alatta az ajánlott videók jelentek csak meg. A cím, a videó leírása, valamint a kommentek mind a jobboldali sávba kerültek át – emlékeztet a hvg.hu.

A tesztüzem mindössze pár hétig tartott, ám pozitív vélemény nemigen jelent meg róla, és a vállalat ez alapján elvetette a dolgot. Most viszont úgy tűnik, mégis kitart a változtatás mellett.

A lap a 9to5Google alapján azt írja, ismét feltűnt a felhasználóknál a megváltozott felület, és a felhasználók ezúttal sincsenek tőle elragadtatva. Egyelőre most is tesztről van szó, nem tűnik széleskörű bevezetésnek a dolog – jegyzik meg, hozzátéve, hogy ha a Google ismét vizsgálja a YouTube ilyen változtatását, akkor szándékukban állhat ténylegesen bevezetni.