Nyitókép: fizkes/Getty Images

Ugrik egy kedvelt funkció bizonyos androidos készülékeken

Infostart
2024. május 19. 06:20
Rossz hírt kaptak a korábbi Android-verziót futtató okostelefonok tulajdonosai: a Google néhány héten belül növeli a Wallet digitális pénztárca minimum rendszerkövetelményeit, és az így kiszoruló eszközökön le is áll a funkció.

Június 10-től az androidos és az Wear OS okosórás platformok esetében is növeli a Wallet rendszerkövetelményeit a Google – szúrta ki a cég támogatási oldalán a 9to5Google, amit a hvg.hu szemlézett.

A szóban forgó dátumtól kezdődően a szolgáltatás használatához Android 9 és WearOS 2.X vagy újabb operációsrendszer-verzióra lesz szükség. A Google biztonsági okokkal magyarázza a dolgot, mondván az Android 9-nél régebbi rendszerverziók már nem kapnak biztonsági frissítéseket sem.

A mobilos fizetéshez elengedhetetlen, hogy az eszköz ilyen tekintetben naprakész legyen, és ne tudják kihasználni a befoltozatlan biztonsági réseket a támadók.

A Google Wallet 2022-es bevezetésekor még Android 5 volt a minimum rendszerkövetelmény, a jelek szerint valamikor Android 7-re nőtt, és most ismét egy nagyobb ugrás következik.

Az pontosan nem tisztázott, hogy mit látnak majd a régebbi androidos készülékek birtokosai, de nagyon valószínű, hogy valamilyen figyelmeztetés kíséretében leáll majd a mobilfizetés funkció az eszközükön. Erre nem létezik kerülőutas megoldás, és biztonsági okokból nem is érdemes próbálkozni ezekkel – jegyzi meg a hírportál.

Az egyetlen opció a rendszer frissítése, már ha ez lehetséges. Minden más esetben csak a készülék cseréje jelent megoldást.