Nyitókép: anyaberkut/Getty Images

Fontos figyelmeztetést vezet be a Google Chrome, minden felhasználót érint

Infostart
2023. szeptember 13. 04:20
A Google egy felhőben tárolt adatbázisból ellenőrzi majd minden egyes esetben, hogy a felhasználó által megnyitni kívánt weboldal tiltólistán van-e.

A jövőben nagyobb biztonságban lesznek a Google Chrome böngészőjét használók, a szoftver ugyanis erősebb védelmet biztosít majd. A cég bejelentette: a következő hetekben leállítja a Biztonságos Böngészés néven ismert funkciót, hogy aztán mindenkinél bekapcsolja a Továbbfejlesztett Biztonságos Böngészést, amely valós időben védi az internetezőket az adathalász próbálkozásoktól – írja a hvg.hu.

A Google 2007 óta használja a Biztonságos Böngészés nevű funkciót, amely a böngészés során ellenőrzi, hogy az adott oldal szerepel-e valamilyen tiltólistán, és ha igen, akkor blokkolja annak betöltését, valamint figyelmeztetést jelenít meg a felhasználó számára. Csakhogy egy statikus listát néz a Chrome, emiatt aztán a Google biztonsági megoldása mindig egy lépéssel le van maradva az online bűnözők mögött.

A Továbbfejlesztett Biztonságos Böngészés valós idejű védelmet kínál, mert folyamatosan böngészi a Google saját adatbázisát. A Google bejelentése szerint a következő hetekben mindenkinél bekapcsolja majd ezt a fejlesztést, a régebbire pedig már nem lehet visszatérni. A cég állítja, az újítás bevezetésével 25 százalékkal javul a felhasználók védelme.