Nyitókép: The Good Brigade/Getty Images

A kánikulában néhány dologgal nagy bajt csinálhatunk a telefonukkal

Infostart
2023. június 18. 07:30
Van viszont több módszer is, amivel elkerülhető, hogy a hőség miatt károsodjon az okostelefon.

Előrejelzések szerint jövő héten érkezik Magyarországra a kánikula, ez pedig a számos egyéb kellemetlenség mellett a telefonunknak is rosszat tehet. A BBC cikke szerint, amit a 24.hu szemlézett, a nagy melegben a készülékek processzora könnyen túlmelegedhet, ami a telefon lassabb működéséhez vagy leállásához is vezethet.

Az eszköz felmelegedése ráadásul az akkumulátornak sem kedvez, ezért 35 Celsius-fokos hőmérséklet felett sokkal gyorsabban lemerülhet. Az erős napsugárzásnak, magas hőmérsékletnek kitett telefonokon akár maradandó károk is keletkezhetnek, a képernyő például elszíneződhet.

A legfontosabb az, hogy óvjuk a napfénytől, igyekezzük hűvös helyen tartani a készüléket.

Ha mégis kénytelenek vagyunk a nagy melegben használni, kapcsoljuk be az energiatakarékos módot, így lassabban melegszik fel.

Ha pedig úgy érezzük, hogy a telefon már nagyon felforrósodott, kapcsoljuk ki néhány perce, és várjuk meg, amíg lehűl, mielőtt újra használnánk.

Hűtőszekrénybe vagy fagyasztóba viszont semmiképpen ne tegyük – legfeljebb ventilátor elé – a túlmelegedett telefont, ez ugyanis további károkat okozhat.