Nyitókép: Microsoft

Örülhetnek a Windows 10 mellett kitartók

Infostart
2023. május 24. 05:25
Nem csak biztonsági és hibajavító frissítésekre lehet számítani.

A Microsoft a héten új frissítést tett közzé a Windows 10 release preview fejlesztői verziójához. Ez a frissítés két új, de kisebb funkcióváltozást tartalmazott. A Microsoft a frissítéssel megerősítette, hogy a Windows 10 a jövőben is kaphat majd új funkciókat – írja Ghacks.com alapján a Portfolio.

Bár az idei év folyamán, illetve az operációs rendszer hátralévő 29 hónapos támogatási ideje alatt nem jelenik majd meg új frissítés a Windows 10-re, a minden hónap második keddjén kiadott kumulatív frissítések tartalmazhatnak majd új funkciókat. A legújabb frissítés esetében többnyire hibajavító kiadásról van szó, tehát nem mérhető mondjuk a Windows 11 Release Preview Channelre kiadott frissítéshez.

Mint olvasható, az első változás a Windows 10 keresési funkcióit hivatott javítani. A Microsoft megjegyzi, hogy a keresőmező mostantól támogatja a feladatsor felső és alsó pozícióját, valamint a normál vagy kis feladatsor ikonokat. A keresődoboz kiemeléseket tartalmaz, és a felhasználók "könnyen elérhetik vele az alkalmazásokat, fájlokat, beállításokat és egyebeket a Windowsból és a webről".

A második változtatás az értesítés funkciók priorizálását javítja. A Windows mostantól egyszerre legfeljebb három „kiemelt fontosságú értesítést” jeleníthet meg. Az alkalmazások és a natív funkciók a beépített értesítési rendszert használhatják arra, hogy az eseményekről tájékoztassák a felhasználókat.