Nyitókép: HearttoHeart0225/Getty Images

Megtalálták a mobilok halálos ellenségét, így lehet kímélni az aksikat

Infostart
2023. április 26. 06:13
Mindig is rosszul töltötte a telefonját, csak nem tudtptt róla

Gyakran előforduló, ám hibás telefontöltési gyakorlatokat vett sorra a Daily Mail egy mobiltelefon szervizes szakember tippjei nyomán, amit a szeretlekmagyarorszag.hu szemlézett.

Többek között kiderült, hogy nem jó, ha a konnektorban hagyjuk a telefont, miután már feltöltődött, de az sem, ha hagyjuk kopra lemerülni, az ideális, ha a 20 és 80 százalék közötti töltöttségi zónában van. Fáradtságos lehet erre figyelni, de sok új készüléken már van töltésoptimalizálást elősegítő opció – jegyzik meg.

Egy másik sarkalatos probléma, ha a töltőcsatlakozóba kosz kerül, ami a készülék és az aksi élettartalmának egyaránt „halálos ellensége”. Ha ez felhalmozódik, a készülék túlmelegedhet, vagy nem fogjuk tudni tölteni rendesen. A portál szerint a tisztítás fogpiszkálóval és nedves ruhával amúgy könnyen elvégezhető.

Az akkumulátort visszafordíthatatlanul károsíthatja a közvetlen napfény is – hívják fel a figyelmet. Ha megjelenik a figyelmeztetés, hogy a telefonunk túlmelegedett, az már késő lehet. A készülékek számára a 0 és 35 Celsius közötti hőmérsékleti sáv az ideális, az ennél extrémebb hőmérsékleteket ildomos kerülni.

Ezért fontos, hogy korlátozzuk a telefonhasználatot magas hőmérsékletű helyeken, például átforrósodott autóban – jegyzik meg.