Nyitókép: Rolkers videója

Feltaláltak egy új, hétköznapi járművet, el sem hiszi, ha kipróbálja

Infostart
2023. január 18. 04:20
Elektromos görkorcsolyát fejlesztett ki egy francia vállalkozás. Pontosabban egy fura szerkezetet, amelyet normál cipőre lehet ráerősíteni, és önmagában nem megy, járni kell vele. Mintha mozgójárdán haladnánk.

Egy francia startup újítása a Rollkers. Ez a kütyü tulajdonképpen a repterek mozgójárdáit valósítja meg kicsiben - írja a vezess.hu.

A szerkezet a görkorcsolya és az évtizedekkel ezelőtti csatos korcsolya házasítása. Motoros görgőkre szállítószalag-szerű gumisínt applikáltak. Ezekből minden darabon kettő található, mert a talp közepén van egy elválasztó rész a kényelmesebb viselet érdekében.

A kütyü érzékeli, ha valaki éppen jár (sétál) és ezek után vezérli a szalag mozgását. Ez elvileg képes megduplázni a haladási sebességet, egészen 11 km/óráig.

A róla készült videó alapján olyasmi, mintha nagyon lightosan sífutnánk, de távolról inkább lendületes sétának néz ki a viselője mozgása.

A Rollkersek lítiumion-akkumulátoraik töltésével körülbelül 30 percnyi használatra alkalmasak és 4 és fél kilósak. Úgy becsülik, hogy a mostani árfolyam mellett nagyjából 250 ezer forintba kerülne.