Nyitókép: Unsplash.com

Jobban láthatja a tartalmat, nagyot változtat a YouTube

Infostart
2022. október 27. 06:48
Kényelmesebb lesz a nagyítás, és a tekerés is.

A legtöbbeknek már elérhetővé vált a YouTube frissítése, ami jelentősen megváltoztatja a videómegosztó kinézetét – írja a Verge, amit a 24.hu szemlézett. A ráncfelvarrás nemcsak az asztali böngészős változatot, hanem az androidos eszközöket, valamint az iPhone-okat és az iPadeket is érinti.

Az egyik legfontosabb újdonság a nagyítási funkciót érinti. Erre korábban is volt lehetőségük a felhasználóknak, de csupán annyira, hogy szélesvásznúvá tegyék a lejátszott tartalmat. Most viszont annyira zoomolhatnak bele a képbe, vagy kicsinyíthetik azt, „amennyire csak szeretnének”. Az új funkció eléréséhez az kell, hogy teljes képernyős módban játsszuk le az adott videót.

Szintén nem teljesen új funkció, de sokat javítottak a videók alján található csúszkán: jól látható indexképek segítségével kereshetjük meg, és ugorhatunk a videó egy adott részére. Emellett bemutatkozik az ambient (környezeti) mód is. Ennek segítségével a program mintavételezéssel tudja meg, milyen színvilágú az általunk nézett videó, és ehhez igazítja a hátteret.

A fentieken túl a mindennapi használatot nem igazán befolyásoló változás is érkezik, olvasható.