Nyitókép: Cyril Marcilhacy/Bloomberg via Getty Images

Mégsem marad a gaming világ FIFA-sorozat nélkül

Infostart
2022. május 12. 19:38
Váratlan fordulat.

Az Electronic Arts lassan harminc éve készíti a világ legismertebb focis játéksorozatát, mely 150 milliónál is nagyobb rajongói tábort tudhat magáénak. A kiadó nemrég viszont bejelentette, hogy vége szakad a FIFA-val való együttműködésüknek, vélhetően a piszkos anyagiak és a komoly licencviták miatt fogalmaz az Index, emlékezetve arra is, hogy idén érkezik a FIFA 23-om, aztán a jövő évtől az Electronic Arts új néven, EA Sports FC-ként folytatja 1993-ban megkezdett munkáját.

Minden jel tehát arra mutatott, hogy 2024-ben már senki sem fog „fifázgatni”, ám a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség ezt láthatóan másképp gondolja: a FIFA.com-on ugyanis megjelent egy bejegyzés, amiben az elnök, Gianni Infantino arról nyilatkozik, hogy a FIFA-videójátékok nem mennek sehova, a franchise folytatódik, csak éppen az EA helyett más fejlesztőket bíznak meg a további részekkel.

A közlemény szerint már a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokság és a 2023-as női világbajnokság is kísérőjátékot kap. „Mindenkit biztosíthatok arról, hogy az egyetlen autentikus focis játék a FIFA marad, és a legjobb választás lesz a továbbiakban is mind a gamereknek, mind a labdarúgás szerelmeseinek” – olvasható többek között a FIFA.com-on.

A FIFA jelenleg is vezető játékkiadókkal, médiacégekkel, befektetőkkel tárgyal – a szövetség célja, hogy minél előbb elkezdjék előkészíteni a 2024-ben is érkező, következő nagy szimulációs focijátékukat. Joggal gondolhatjuk, hogy itt a FIFA 24-re gondolnak – jegyzi meg az Index.