Jövő héten megszűnik az egyik legkedveltebb videomegosztó

Infostart
2022. március 16. 14:23
Vége a 10 másodperces videók feltöltésének.

Megszűnik április elsejével a tízmásodperces videók gyűjtőhelyeként ismert népszerű Coub. Az oldal megszűnését megerősítette a tulajdonoscég Komitet képviselője is – írja a Technewsspace alapján a hvg.hu. Az oldalon is látható a figyelmeztetés: a Coub április elsején bezár, így ne felejtsék el a felhasználók lementeni a videóikat.

Különös egybeesés, hogy a Coub-ot éppen 10 éve, 2012 áprilisában indította el Anton Gladkoborodov és a testvére, Igor, valamint Mihail Tabunov. 2020 elejére a platform fejlesztését az eredeti tulajdonosok nem tudták tovább finanszírozni, így az oldal a Komitet birtokába került, ám néhány hónap múlva a cég egyik tulajdonosa már jelezte, hogy eladná a Coubot, mivel az nem illik a vállalat fejlesztési stratégiájába.

Online források szerint 2021 decemberében a szolgáltatás közönsége havonta körülbelül 3 millió felhasználó volt. A videók más oldalakra történő beágyazásának funkciójával a platform havonta mintegy 5,5 millióval több egyedi felhasználót tudott megnyerni.