Nyitókép: Pesti József/Szoljon.hu

Rusvai Miklós virológus: "kevés jóra" számíthat, aki 60 év felett nincs beoltva

Infostart / MTI
2021. szeptember 16. 08:53
Az oltás támogatottságát egy olyan statisztikával növelné, amelyből kiderül, a kórházba kerülők és elhunytak hány százaléka volt beoltva.

Bármelyik vakcina jobb, mint az oltatlanság, ez egyértelmű a statisztikákból - jelentette ki Rusvai Miklós virológus csütörtökön a köztelevízióban.

Hozzátette: a hatvan év felettiekből 400 ezren egyáltalán nincsenek beoltva, ezek az emberek "kevés jóra számíthatnak", mivel a delta variáns sokkal fertőzőképesebb elődeinél és mindenkit elér majd, oltottakat és oltatlanokat egyaránt.

Rusvai Miklós hangsúlyozta:

nagyon hasznos lenne, ha az oltás támogatottságát egy olyan statisztikával lehetne növelni, amelyből megtudható, hogy a koronavírus miatt kórházba kerülők és elhunytak hány százaléka volt beoltva.

Véleménye szerint - a külföldi adatokkal összhangban - az intenzíven fekvők és az elhunytak között nagy az oltatlanok aránya.

Kiétert arra is, hogy a mostani fertőzési görbe nagyjából követi a második hullám tavaly szeptemberi mintázatát. A jövő héten csapadékos időszak kezdődik, ami nagy valószínűséggel a koronavírus és a nátha gyorsabb terjedését is magával hozza majd - vélekedett a virológus.