Nyitókép: Pixabay.com

Rossz hír az androidos telefonok használóinak

Infostart
2021. szeptember 15. 06:15
Csak októberben hozza ki a Google az újabb kiadást.

A Google mobil operációs rendszerének aktuális főverziója, a 12-es kiadás október 4-én kerülhet stabil kiadási státuszba az XDA Developer nevű fejlesztői közösség első embere szerint. Ez azt jelenti, hogy az új Androidot leghamarabb ettől az időponttól tölthetik le a felhasználók – írja a hvg.hu.

A 12-es frissítés első körben a keresőcég saját gyártású Pixel mobileszközeire válik elérhetővé, valószínűleg a cég új, felsőkategóriás telefonjával, a Pixel 6-tal együtt. A többi készülék tulajdonosának újabb hónapokat kell majd várniuk, mire letölthetik az Android 12-t. A várakozás azért ilyen hosszú, mert az operátorok és a vállalatok csak az első stabil kiadás után kezdik közzétenni saját módosításaikat, illetve azokat a már kiadott rendszerváltozathoz adni.

Az új Android-verzió legfőbb újítása a Material You nevű dizájnnyelv, ami alaposan átalakítja a rendszerrel kompatibilis készülékek megjelenését. Ezt a küllemet a Google legfontosabb szolgáltatásai, így a Gmail, a Dokumentumok és a Naptár is átveszi.