Nyitókép: Apple.com

Kedden jön az új iPhone

Infostart
2021. szeptember 14. 05:00
Továbbfejlesztett éjszakai üzemmód fényképezéshez, asztrofotó üzemmód és műholdas kapcsolat – a pletykák szerint ilyen lesz az új iPhone, melynek ára az eddigieknél is borsosabb lehet.

Az Apple következő nagy őszi eseményére szeptember 14-én, kedden, magyar idő szerint 19 órakor kerül sor – jelentette be a vállalat. Az esemény, amely a „California streaming” szlogent viseli, egy virtuális esemény lesz, amelyet az Apple Parkból közvetítenek – írja a hirado.hu.

A vállalat jellemzően az őszi eseményen jelenti be az év új iPhone-jait, az idei belépő várhatóan az iPhone 13 nevet kapja. Az új telefonszéria egyik fő jellemzője a nagy képfrissítési frekvenciájú képernyő lehet, de kisebb kijelzőkivágásokkal és továbbfejlesztett kamerákkal is rendelkezik majd.

Az Apple statikus eseménymeghívója alapján a szakértők arra következtetnek, hogy javított éjszakai üzemmódú fényképező jöhet, és az új iPhone-nak lehet asztrofotó üzemmódja, mint amit a Google kínált néhány Pixel telefonnál.

Ha az Apple az eseményen a várakozásoknak megfelelően leleplezi a következő iPhone-t, akkor valószínű, hogy a vállalat az iOS 15 megjelenési dátumát is megosztja majd. Azt már tudni, hogy az egyik funkció, a SharePlay nem lesz benne a szoftver első nyilvános kiadásában.

Az Apple-nek több más projektje is készül, amelyek szintén megjelenhetnek az eseményen. A következő Apple Watch, amely a hírek szerint az Apple Watch Series 7 nevet kapja, új dizájnt kap, laposabb élekkel és nagyobb, 41 és 45 milliméteres képernyőkkel. Új, 14 és 16 hüvelykes MacBook Prók is készülnek, amelyek a vállalat egyedi fejlesztésű chipjeivel és SD-kártya foglalattal lesznek felszerelve.

Az új iPhone ára a koronavírus-járvány miatt kialakult chiphiány következtében a vártnál is borsosabb lehet. Az Apple egyik fő beszállítója, a TSMC hamarosan árat emel, ez pedig az Apple által is használt komponenseknél 3–10 százalékos árnövekedés jelenthet.