Nyitókép: microsoft.com

Ki lehet szállni a Windows 11-ből, de csak rövid ideig

Infostart
2021. július 13. 06:25
Mindössze tíz napja lesz a felhasználónak, hogy meghozza a döntést.

Néhány napig lehetővé tenné a Microsoft, hogy egyszerűen visszaállítsuk a jól bevált Windows 10 operációs rendszert, ha valamiért elégedetlenek lennénk a Windows 11-gyel – írja a hvg.hu.

Június végén jelentette be a Microsoft az új windowsos operációs rendszert, a Windows 11-et: 2022 elején kezdődik a szakaszos, globális telepítési időszak. Amint elérhetővé válik a váltás, értesítés jelenik meg a Windows Update szolgáltatásban, és ha a felhasználó beleegyezi a telepítésbe, akkor az automatikusan megtörténik.

Erre a választásra egy évük van a felhasználóknak, mert a Microsoft az közölte, "az ingyenes frissítési ajánlatnak nincs konkrét befejezési dátuma a jogosult rendszerek számára, a Microsoft azonban fenntartja a jogot, hogy végül megszüntesse az ingyenes ajánlat támogatását. Ez a befejezési dátum legkorábban egy év lesz az általános rendelkezésre állástól számítva.”

Ennél jóval kevesebb időt hagy a cég azoknak, akiknek valamiért nem tetszik a Windows 11, és visszatérnének a Windows 10-hez. Mindössze tíz napja lesz ugyanis a felhasználónak, hogy meghozza ezt a döntést, ez alatt az idő alatt egy beépített funkcióval egyszerűen visszaállhat. A Windows 10-et még 2025-ig támogatná a Microsoft.