INFORÁDIÓ
2021. szeptember 25. szombat
Eufrozina, Kende

djp

digitális

díj

Little girl schoolgirl with chickens and laptop in village, in nature. Kid out of town with computer. Children in country is learning, studying, working via the Internet. Remote education.

Pályázni lehet az Év Digitális Faluja díjra

Infostart

Az elismerés a magyar digitális település- és térségfejlesztés egyik legrangosabb kitüntetése lesz.

Az Év Digitális Faluja címre az idei esztendőtől a digitális innovációkat alkalmazó – 5000 fő alatti – települések pályázhatnak négy kategóriában:

  • innovatív települési környezet
  • fenntartható épített és természeti környezet
  • innovatív társadalmi és közösségi jólét
  • innovatív gazdasági ökoszisztéma

Az elismerésnek köszönhetően széles körben válnak megismerhetővé a már létező hazai digitális jó gyakorlatok, elősegítve ezzel a települések közötti együttműködések kialakulását, a helyi közösségek erősödését és a térségszintű fejlesztések elterjedését.

„A díjjal ösztönözni szeretnénk a települések vezetőit, és a térségi döntéshozókat, hiszen falvaink – a magyar vidék kincsei az okos, úgynevezett „smart” megközelítéssel nemcsak élhetőbb helyekké, de akár innovációs központokká is válhatnak” – mondta Balla Attila, a Digitális Jólét Nonprofit Kft. technológiai és vállalkozásfejlesztési ügyvezető-helyettese.

A díj a pályázó településen megvalósult okosváros-, okosfalu-módszerek és technológiák alkalmazása alapján nyerhető el. Az Év Digitális Faluja címre 2021. július 1-jétől lehet pályázni. A részletes pályázati feltételek hamarosan elérhetőek a https://www.civitassapiens.hu/ weboldalon.

A Civitas Sapiens szakértői az urbanisztika, a településtervezés és fejlesztés területén kutatási, oktatási, képzési és projektmenedzsment feladatokat látnak el. Az elmúlt három esztendőben elkezdődtek az Okos Város fejlesztéseket megalapozó tanulmányok kutatásai, az Okos Város Piactér koncepció megalkotása és megvalósítása, a Digitális térségfejlesztési szakemberek képzése. Országosan bevezetésre került a digitális térség és településfejlesztéseket megalapozó és konkrét munkatervvel támogató Településszonda kutatási módszertan, illetve a Digitális Falu Program.

Nyitókép: Andrey Sayfutdinov/Getty Images
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018