Nyitókép: microsoft.com

Jön az előfizetéses Windows

Infostart
2020. november 11. 14:39
Jövő májusban jelenik meg a Cloud PC, amely lehetővé teszi, hogy havi fix összegért a Microsoft Azure felhőjéből futtassuk az operációs rendszert.

A Windows operációs rendszer eddig egy fixen megvásárolható és telepíthető megoldás volt, de egy ideje már rebesgetik, hogy a Microsoft a Windows új, Desktop-as-a-Service (DaaS) változatán dolgozik. Egy jól értesül forrás szerint 2021 májusától a Cloud PC jóvoltából a Microsoft Azure-ból is futtathatjuk a Windowst – írja a computerworld.hu.

Elsősorban az üzleti felhasználókat veszi célba egy olyan modern, rugalmas, felhőalapú Windows-megoldással, amelyet könnyen kezelhetnek és méretezhetnek. A Cloud PC előfizetéses jellegű lesz, tervezhetősége miatt ez a modell a vállalkozások számára vonzóbb lehet, és sok egyéni felhasználónak is jobban beválik.

A Microsoft Medium, Heavy és Advanced név alatt három előfizetési lehetőséget kínál. A Medium két virtuális CPU-t, 4 gigabájt RAM-ot és 96 gigabájt SSD-tárolót tartalmaz. A Heavy ehhez képest megduplázza a RAM méretét, az Advanced pedig a virtuális CPU-k számát kettőről háromra emeli. A csomagok áráról a Microsoft egyelőre hallgat.