Nyitókép: Tony Avelar

Jön az Apple okosszemüvege

Infostart
2020. július 15. 13:46
Az egyelőre hivatalosan meg nem erősített hírek szerint az iGlassnak nevezett terméket már teszteli a beszállító Foxconn.

A Google Glass és a Microsoft HoloLens kudarca után most viszont az Apple állt rá a fejlesztésre, és nemsokára saját eszközzel jelentkezik. Az egyelőre hivatalosan meg nem erősített iGlass az eddigi információk szerint külsőre a Google Glass vonalát viszi tovább, tehát inkább valódi szemüvegre hasonlít, mint egy VR headsetre – írja a PC World.

Az Apple már három évben dolgozik a technológia tökéletesítésén, és jelenleg egy olyan megoldást tesztelnek, amely a lencsére közvetlenül felhelyezett folyadékkristályos megjelenítést használ. Ez a módszer sem teljesen új, az Akonia Holographics nevű cég már kiadott erre épülő AR lencséket, aztán megvette őket az Apple.

Már a tervezési fázis végén tartanak, ezért átkerült a folyamat az Apple számára minden egyebet gyártó Foxconn üzemeibe, ahol a prototípusok tesztelése folyik. Ugyanott gyártották a Google Glasst is ők.

Egy szabadalmi beadvány alapján elképzelhető, hogy az iGlass ugyanolyan konfigurálható lesz, mint például az Apple Watch, tehát a lencséket különféle keretekkel és szárakkal lehet majd személyre szabni.