eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Már a pályára állítását várja a netet adó műholdháló

Megmutatta Elon Musk, hogyan néznek ki azok a műholdak, amelyek a Starlink-projekt részeként olcsó és gyors internetet biztosíthatnak a Föld körül. Az egyik fotóról egy Tesla sem maradhatott le.

A Starlink-projektet végrehajtására, mintegy 4 ezer műhold fellövésére a SpaceX és Tesla vállalatokat vezető Elon Musk 2016-ban kért engedélyt. Megkapták, sőt azóta még további 7 ezer egységre is, így

a mintegy 12 ezer műholdból álló rendszer hálóként veszi majd körbe bolygónkat, gyorsabb forgalmat lehetővé téve, valamint lefedettséget biztosítva korábban netmentes területeknek.

A Föld körül keringő műholdak már elkészültek: Elon Musk a Twitteren posztolt fotót arról, ahogy a Falcon-9 hordozórakétában várja a pályára állítást az első 60 egység.

Egyelőre két tesztműholdon próbálták ki a rendszert, ezt a 60-at május 15-én tervezik fellőni - írta a The Verge. Működésük sikerességétől függően idén még 2-6 fellövést tervez a SpaceX. A hálózat az ígéretek szerint 1 gigabites netet biztosít. A Falcon-9 földi rakétatesztje 14-én sikerrel zárult, így a vállalat bizakodva várja a másnapi fellövést.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×