eur:
393.77
usd:
364.71
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
A földi élet lehetősége 20 új bolygón

A földi élet lehetősége 20 új bolygón

A vizsgált adatok a Kepler első, 2009-2013 közti megfigyelési fázisából származnak. Az elemzést végző csapatot Susan Thompson, a kaliforniai SETI Intézet munkatársa vezette - írta a 24.hu.

A kutatás során a szakértők összesen 20 lehetséges földszerű exobolygót találtak, melyek nagyjából olyan messze keringenek napszerű csillaguktól, mint a Föld a Naptól.

Az égitestek közül a KOI-7923.01 tűnik a legbiztatóbbnak. Az objektum a Föld tömegének 97 százalékát teszi ki, és 395 nap alatt kerüli meg csillagát.

Igaz, az exobolygó valamivel messzebb fekszik csillagától, mint a Föld a Naptól. Éppen ezért az égitesten jóval hidegebb környezet alakulhatott ki, mint bolygónkon.

Ha választani kellene egyet, hogy űrszondát küldjünk hozzá, ez nem lenne rossz opció

– mondta Jeff Coughlin, a NASA munkatársa és az új tanulmány társszerzője.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×