eur:
393.95
usd:
370.02
bux:
65502.26
2024. április 19. péntek Emma
Már nem sci-fi, létezik a gondolatvezérelt művégtag

Már nem sci-fi, létezik a gondolatvezérelt művégtag

Nemzetközi hírű neurofiziológusok vettek részt Szegeden azon a konferencián, amelyet a Magyar Klinikai Neurofiziológia Társaság szervezett. A tanácskozáson olyan eredményekről is beszámoltak, amelyek nem is olyan rég még a tudományos fantasztikum világába tartoztak. Ilyen például a mélyagyi stimulációval kezelt kézremegés vagy a gondolatokkal irányított művégtagok - mondta Kamondi Anita professzor az InfoRádió Szigma - A holnap világa című magazinműsorában.

Az európai klinikai neurofiziológusok krémje a legújabb eredményekről számolt be a konferencián – mondta a Magyar Klinikai Neurofiziológia Társaság elnöke. Kamondi Anita professzor hozzátette, volt egy olyan szimpózium, amelyen a gondolkodás révén mozgatható művégtagot mutatták be.

„A művégtagok elektromosan hozzákapcsolják a megmaradt idegekhez, a perifériás idegek továbbítják elektromos jelek formájában a gondolatot az érintkezőhöz, így ha a beteg elég sokat gyakorol, kivitelezni tudja az elgondolt mozdulatot.”

Szintén sikeres volt az a magyar tudósok által szervezett szimpózium, amely az alvás finomszerkezetével foglalkozott – mondta el a Neurofiziológia Társaság elnöke. Kamondi Anita hozzátette, megjelentek a konferencián a klinikai neurofiziológusok nagy öregjei is, akik a cikkeikkel tanították a jelenlegi szakembereket a szakmára, és most is a gyakorlatban jól használható újdonságokat mutattak be.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Olyat tettek a demokraták Ukrajna érdekében, amire évtizedek óta nem volt példa

Olyat tettek a demokraták Ukrajna érdekében, amire évtizedek óta nem volt példa

A Kongresszus házszabályi bizottsága átengedte azt a négy részre bontott segélycsomagot, amely biztosítaná Ukrajna, Izrael és a csendes-óceáni régió amerikai szövetségeseinek támogatását. Mivel a tervezetet ellenzi a republikánusok trumpista szárnya, elsősorban az Ukrajnának juttatandó 61 milliárd dollár miatt, Mike Johnson házelnöknek a bizottság demokrata tagjaira volt szüksége, hogy a három radikális republikánus ne akadályozza meg annak túlélését. Hasonlóra évtizedek óta nem lehetett példa, ami jelzi, mekkora a széthúzás a republikánus képviselők között.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×