eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Öngyilkos lett egy biztonsági robot egy washingtoni bevásárlóközpontban

"Öngyilkos lett" egy biztonsági robot egy washingtoni bevásárlóközpontban

Beleborult az egyik nyilvános szökőkútba és "megfulladt" egy robot biztonsági őr a héten az egyik washingtoni bevásárló- és irodakomplexumban.

A hétfői esetről az épületben dolgozó Bilal Farooqi tett közzé fotót a Twitteren. A képen az látható, ahogy két férfi próbálja kimenteni a vízből a gépet.

"Repülő autókat ígértek, ehelyett itt vannak nekünk az öngyilkos robotok" - írta a férfi bejegyzésében.

Az érintett robot egy Knightscope K5, amelynek az a feladata, hogy járőrözzön a georgetowni Waterfront komplexumban. A Csillagok háborúja filmekből ismert R2D2-t idéző biztonsági robot nagyjából másfél méter magas és 136 kilogramm.

A rakéta alakú szerkezet pörög, forog és fütyül, miközben a bűnt üldözi az épület folyosóin. A K5-öket gyakran alkalmazzák bevásárlóközpontokban és irodákban szerte az Egyesült Államokban.

A hétfői esetről készített felvétel futótűzként terjedt az interneten.

Nem ez az első eset azonban, hogy egy Knightscope robot bajba kerül. Áprilisban egy részeg férfi döntött fel egyet a Szilícium-völgyben, egy évvel korábban pedig Kaliforniában egy robot lökött fel egy 16 hónapos gyereket és áthajtott rajta.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×