eur:
394.62
usd:
371.74
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Horrorfilmbe illő szörnyhalakat fedeztek fel tudósok

Horrorfilmbe illő szörnyhalakat fedeztek fel tudósok

Bizarr teremtmények tucatnyi új faját fedezték fel ausztrál kutatók Tasmania partjainál egy eddig feltáratlan mélytengeri szakadékban.

Az ausztrál kormány tudományos ügynöksége (CSIRO) által támogatott expedícióban a kutatók apró hálókat és víz alatti kamerákat használva kutatják a több mint négyezer méter mély szakadékot, hogy megismerjék a lakóit.

"Jó néhány elképesztő teremtményt láttunk: a videokamerán keresztül megfigyeltünk már egy kimérához hasonlító lényt is, ami az ausztrál vizekben rendkívül ritkának számít" - mondta Di Bray, az expedíció egyik résztvevője.

A bizarr teremtmények sorát gyarapítja egy hal, amelynek fényérzékeny lemezek vannak a feje búbján, valamint egy "arctalan hal", amelyhez hasonlóról 1870 óta nem született feljegyzés.

"Ennek a halnak van orrlyuka és szája, de nincs arca. Nyilvánvalóan van szeme valahol, de tényleg semmit sem látni belőle" - mondta Bray.

Horrorfilmbe illő szörnyhalakat fedeztek fel tudósok

Az expedíciót vezető Tim O'Hara szerint ez az első alkalom, hogy kutatócsoport indult a szakadék feltérképezésére abból a célból, hogy adatokat gyűjtsenek a klímaváltozás mélytengeri hatásairól.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×