eur:
395.67
usd:
366.68
bux:
65714.75
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Elon Musk összeköti az agyunkat a számítógépekkel

Elon Musk összeköti az agyunkat a számítógépekkel

Új céget alapított a Tesla és a SpaceX feje, aki, bár fenntartásait gyakran hangoztatja, behatóan foglalkozik a mesterséges intelligenciával és az ember-gép kapcsolatokkal.

Az új, orvosi profilú Musk-cég neve Neuralink, és egyelőre elég kezdeti fázisban van. A célja, hogy az emberi agy és a számítógép között közvetlen kapcsolatot hozzon létre.

Elon Musk kétmondatos tweetje szerint a részleteket hamarosan közlik a Wait But Why tudományos blogon.

A cégalapítás önmagában való hírértéke mellett azért is érdekes, mert Elon Musk korábban többször is kifejtette aggodalmait azzal kapcsolatban, hogy a mesterséges intelligencia fejlődésével a gépek egyre okosabbak lesznek, és elérhetik azt a szintet, amikor túlléphetnek az emberi fajon, haszontalannak ítélve azt.

Elon Musk egy úgynevezett idegi csipkét fejlesztene - amely ugyan már létezik, de még korántsem hatékony formában -, amellyel az agy és a számítógép összekötésével az emberek fejleszthetnék magukat.

A számítógépek és az emberi agy összekapcsolódására a Neuralink által kitűzött célokhoz képest kezdeti, ám így is hatalmas sikerű megoldások léteznek, például amikor egy lebénult ember az agyába ültetett mikrochip segítségével egy robotkart irányíthat és az annak érzékelőiről származó ingereket is érzi, vagy hogy kurzort is lehet már aggyal vezérelni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×