eur:
394.45
usd:
368.22
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Elkészült a Magyar Űrkatalógus

Magyarországra látogatott Johann-Dietrich Wörner, az Európai Űrügynökség (ESA) vezetője. Ez alkalomból mutatta be a Tudományos Ismeretterjesztő Társaság a "Magyar Űrkatalógust".

„Az ESA főigazgatója Magyarországra látogatott, és bemutatta be a Magyar Űrkutatási Iroda társaságában az elkészült magyarországi űrkatalógust.

Ez azon kutatási helyek, cégek, szervezetek összesítése, amelyek ma Magyarországon az űrtevékenységben érdekeltek”

- közölte Kiss László, a Magyar Tudományos Akadémia Csillagászati és Földtudományi Intézetének igazgatója.

Hozzátette: körülbelül ötven szervezet van ebben a kiadványban, amelyekből 25 kis- és középvállalkozás, a többi pedig egyetemeken, akadémiai kutatóhelyeken dolgozó kisebb-nagyobb központok.

Kiss László kiemelte: ennek az üzenete az, hogy Magyarországon az űrtevékenység, az űrkutatás, az űrfejlesztés, az űrtechnika egy egyre pezsgőbb terület, iparág.

Az intézet igazgatója elmondta, hogy ez egy olyan kétnyelvű kiadvány, amely

a nemzetközi kapcsolatépítésben is kiváló információs alap lehet.

A Magyar Űrkatalógus az Európai Űrügynökség 22 tagállamába is eljut majd, illetve az ENSZ Világűrbizottságának 84 tagállama számára is elérhető lesz.

De a kiadvány nagyon fontos a hazai szereplőknek is, hogy megismerjék egymást – tette hozzá az MTA Csillagászati és Földtudományi Intézetének igazgatója.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×