eur:
395.04
usd:
366.05
bux:
65111.43
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Használt ruhákból készítettek fejlesztő játékokat Pécsen

Használt ruhákból fonással, szövéssel és hurkolással fejlesztő játékokat készített a Retextil Alapítvány a Norvég Civil Támogatási Alap mintegy 20 millió forintos támogatásával Pécsen.

Az alapítvány tájékoztatása szerint a húsz hónapos projekt során 21 terápiás eszközt fejlesztettek és készítettek el fogyatékkal élő és fejlődésükben elmaradott gyermekeknek. Megnyitottak továbbá egy Játszóterem nevű, csak Retextil-termékekből álló, beltéri fejlesztő játszóbarlangot Pécs központjában.

A program során elkészített terápiás játékokat 9, Baranya megyei gyerekháznak és 5 fejlesztő intézménynek adományozták a szervezők.

A térség hátrányos helyzetű településein foglalkozásokat tartottak, több száz gyerek próbálhatta ki a terápiás termékeket, hintákat, csörgőket, bábokat, labdákat - írták.

A retextil technológia magyar találmány, lényege, hogy textilhulladékból fonalat, majd abból fonás, szövés, hurkolás alkalmazásával egyedi lakberendezési tárgyakat, divattermékeket készítenek, megváltozott munkaképességű emberek alkalmazásával - olvasható a közleményben.

Címlapról ajánljuk
Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?
Elemzés

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×