eur:
394.36
usd:
371.5
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Izgalmas események várhatók a Naprendszerben 2016-ban

Izgalmasnak ígérkezik az év a Naprendszerben: 2016-ban a Merkúr bolygó átvonul a Nap előtt, valamint napfogyatkozások és napkitörések is megfigyelhetők lesznek - hangzott el az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.

Kiss László csillagász az adásban elmondta: a január 3-áról 4-re virradó éjjel a Quadrantidák meteorrajt érdemes megtekinteni.

Indonéziában március 9-én teljes napfogyatkozás, szeptember 1-jén Madagaszkáron gyűrűs napfogyatkozás lesz látható.
Május 9-én egy Magyarországról is észlelhető esemény zajlik majd, amikor a Merkúr bolygó átvonul a Nap előtt, így a Nap, a Merkúr és a Föld egy vonalba kerül - közölte a csillagász, hozzátéve: erre a napra bemutató programokat is terveznek.

A jövő évben is lesznek napkitörések, bár csökkenő gyakorisággal, emellett üstökösök jönnek-mennek majd - tette hozzá Kiss László.
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×