eur:
393.76
usd:
365.05
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Nemzetközi klímakonferencia Áder János fővédnökségével

2015. november 13-14-én kerül megrendezésre Áder János köztársasági elnök úr fővédnökségével a "HUMBOLDT-KOLLEG BUDAPEST 2015" nemzetközi, interdiszciplináris klímakonferencia.

A német, osztrák, svájci, holland és magyar előadók mellett skype segítségével bekapcsolódnak a programba, többek között a Shanghai Jiao Tong, a Tokyo, a Cornell, a Cairo, és a Greenwich Egyetem előadói is. A tudományos program megnyitó előadásait a 2015. év Alexander von Humboldt díj kitüntetettje, Tüskés Gábor professzor úr, és a szintén Alexander von Humboldt-díjas Kroó Norbert akadémikus úr tartja.

A klímavédelem hazánkat fokozottan érintő fontos kérdéseiben a konferencia konklúzióival csatlakozik a különböző országokban ez évben megrendezett "Humboldt-Kollegok"-hoz, melyet Anke Hoffmann, az Alexander von Humboldt-Stiftung szimpóziumon megjelenő klímareferense, "Párizsnak szóló üzenetként" továbbít a 2015. decemberében megrendezésre kerülő, az ENSZ 21. klímakonferenciára.

A konferencia az Alexander von Humboldt-Stiftung pályázatának elnyerésével valósulhatott meg. Megrendezésében részt vett: a Nyugat-Magyarországi Egyetem (Prof. Dr. Palócz Andresen Mihály), a Környezeti Ártalmak Bőrgyógyászati Megelőzéséért és Kezeléséért Alapítvány (Prof. Dr. Farkas Beatrix) és a magyarországi Német Nagykövetség (Dr.Heinz-Peter Behr nagykövet).

Helyszín: Semmelweis Egyetem Bőrklinika Auditóriuma (1085 Budapest, Mária u. 41.). Nyelve: angol, német.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×