eur:
395.19
usd:
371.81
bux:
66173.05
2024. április 16. kedd Csongor

Felismerik-e a koponyákat a Föld Napján?

Tizedik alkalommal szervezi meg közösen a II. Kerületi Önkormányzat és a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatósága a Föld Napja rendezvényt. A helyszín idén is a Pál-völgyi-barlang kőfejtője lesz, április 21-én, vasárnap 10 és 17 óra között.

Egész nap ingyenes programokkal várják az érdeklődőket, akiknek a szakemberek kisállat bemutatókat tartanak, a gyermekek a kézműves foglalkozásokon kecsketejes szappant készíthetnek, vagy éppen megtanulhatják, hogyan kell újrahasznosított anyagokból háztartási cikkeket készíteni.

Idén is felállítják a nemzeti park munkatársai a helyi magaslest, élményfalat építenek, koponya - és madártoll felismerés is lesz, és a kerületben nagyon sikeres komposztáló programunkat tovább népszerűsítjük.

Az idei, jubileumi Föld Napja rendezvényen az eddigiekhez hasonlóan a zöld és a természetközeli életmódot hangsúlyozzák ki és népszerűsítik a szervezők - mondta Láng Zsolt, a II. kerület polgármestere.

A felsoroltakon kívül a Pál-völgyi-barlang kőfejtőjében kitelepül a Népegészségügyi Intézet állomása is, lesz barlangi mentés bemutató és barlangtúra, kedvezményes virágvásár, bögreszépségverseny értékes nyereményekkel.

Részletes program a www.masodikkerulet.hu oldalon.

Címlapról ajánljuk
Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Orosz növekedési terveket sugalló álláshirdetések okoztak galibát a Raiffeisennél

Orosz növekedési terveket sugalló álláshirdetések okoztak galibát a Raiffeisennél

Az osztrák Raiffeisen Bank International a közelmúltban több tucat álláshirdetést adott fel oroszországi pozíciókra. Az általuk sugallt növekedési tervek ellentmondanak a bank a hivatalos ígéretének, mely szerint kivonul a piacról – írta meg a Financial Times.  Johan Strobl vezérigazgató azonnali vizsgálatot rendelt el, és tisztázta a bank a hibát, ugyanakkor a háború kezdete óta valóban növelte létszámát az orosz piacon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×