Új magyar gyógyszer súlyos pszichiátriai betegségek kezelésére

Infostart
2012. február 8. 16:44
Súlyos pszichiátriai betegségek kezelésére alkalmas gyógyszert fejlesztett a Richter Gedeon Nyrt. A cariprazine jobb hatékonysággal és kevesebb mellékhatással kecsegtet, bevezetésére azonban még várni kell - mondta az InfoRádiónak Beke Zsuzsa, a cég kormányzati kapcsolati és PR-vezetője.

Az előzetes adatok azt mutatják, hogy a Richter Gedeon Nyrt. és a Forest Laboratories Inc. közös fejlesztés alatt álló antipszichotikus készítményével, a cariprazine-nal (RGH-188) kezelt akut mániás betegek esetében a tünetek szignifikánsan javultak a placebóval kezelt betegekhez képest már a kezelés 5. napján, és minden további vizsgált időpontban.

Ezek a vizsgálati eredmények összhangban vannak két korábbi vizsgálat eredményeivel, az adatok további elemzését a kutatók a következő hetekben fejezik be.

Beke Zsuzsa elmondta, hogy a cariprazine-t elsősorban a skizofréniás betegek körében vizsgálják, és a Forest Laboratories tervei szerint, ennek a befejezése után, a bipoláris depressziósok számára is szeretnék bevezetni a piacra.

Hanganyag: Sánta András


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást