UNESCO-tanszék lett a BKF

Infostart
2010. szeptember 28. 12:23
Az UNESCO és az UNITWIN québeci konferenciáján Közép-Európából elsőként a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskolát választották az UNITWIN hálózat tagjává. A kinevezés rangos elismerése a BKF Heller Farkas Turisztikai és Gazdaság Karán végzett turizmus-oktatásnak. Mostantól a főiskola büszkén viselheti az ezzel járó UNESCO-tanszék címet is.

Az UNITWIN hálózatba országonként legfeljebb két felsőfokú oktatási intézmény társulhat az alapító tagok hozzájárulásával. A hálózat tagjaként a BKF "Világörökség menedzsmentje" néven speciális szakirányt (modult) indíthat az UNESCO logója alatt. A képzés átjárható lesz az a tagintézmények között, azzal a céllal, hogy közösen képezzenek a világörökség helyszíneit jól ismerő és menedzselni képes szakembereket.

A változást a hallgatók is érezhetik majd. A BKF végzősei egyenlő eséllyel pályázhatnak majd a különböző világörökségek által meghirdetett állásokra, a világ bármely pontján. A BKF-en a tervek szerint az ősszel indul ez a speciális szakirány a Turizmus-menedzsment mesterképzés keretében, Európában másodikként a párizsi Sorbonne Egyetem után.

Az UNESCO az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete. 1945. november 16-án alakult, jelenleg 193 ország a tagja. Tevékenységének célja, hogy megteremtse a civilizációk, kultúrák és emberek közötti, a közös értékek iránti tiszteleten alapuló párbeszédhez szükséges körülményeket.

Az UNITWIN az UNESCO Tankszékek Hálózata. A programot 1992-ben vezették be, jelenleg az UNESCO legfontosabb szektorközi tevékenysége a felsőoktatás területén: 126 tagállam több mint 770 tanszéke vesz részt. Célja a világ egyetemei közötti együttműködés elősegítése, valamint az UNESCO kompetenciájába tartozó területeken történő képzési, kutatási és információs tevékenységek fejlesztése.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Vass László, a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Fõiskola rektora
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást