Kitörés a Tűzhányó blognál

Infostart
2010. augusztus 9. 20:39
A Tűzhányó felkerült a Goldenblog 50-es listájára a hírblogok kategóriában. Idén március 22-én indult az ELTE tanszékvezetője, Harangi Szabolcs által jegyzett blog, amely az izlandi vulkánkitörésnek köszönhetően rövid idő alatt rengeteg látogatót vonzott.

Nagy megtiszteltetés, hogy felkerültünk a Goldenblog 50-es listájára a hírblogok kategóriában, amelyre mintegy 600 nevezés érkezett - olvasható a Tűzhányó címen indult blogon.

Azzal a céllal jött létre a blog, hogy szakmailag hiteles tájékoztatást adjon "a Föld egyik legmegrendítőbb természeti folyamatáról, a vulkáni működésről" - írják.

Az izlandi Eyjafjöll vulkán kitörése bőven adott lehetőséget nekünk arra, hogy kifejtsük véleményünket, kommentáljuk, esetenként előre jelezzük a várható eseményeket - emlékeztet Harangi Szabolcs. Volt olyan nap, amikor több mint 8000 ezer látogatás érkezett a blogra.

Négy hónapos működés után közel járnak a 100 ezres látogatáshoz, 175 bejegyzést írtak.

Céljuk továbbra is az, hogy ismereteket nyújtsanak arról, hogy hol, miért és hogyan működnek a Föld tűzhányói, hogyan hatnak a társadalmakra, mit csinálnak a vulkanológusok. A blog szerzői szervezik a Vulkán Napokat, legközelebb a Kutatók éjszakája rendezvényen ígérnek változatos programot kicsiknek és nagyoknak.