eur:
395.07
usd:
365.52
bux:
65379.62
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Hol lehet ezentúl pókerezni?

A szerencsejáték törvény legutóbbi módosítása értelmében póker típusú kártyajáték csak játékkaszinóban, vagy kártyateremben űzhető, a módosítás május 1-jén lép hatályba.

A módosítás szerint szerencsejáték szervezésnek minősül a kártyaterem üzemeltetése is. Az ilyen intézményben csak készpénzes, vagy verseny keretében lebonyolított póker típusú kártyajáték szervezhető. Készpénzes játéknál a kezdő tét 500 vagy 1.000 forint lehet, az egy játékos által egyidejűleg beváltható összeg pedig nem haladhatja meg a 100 ezer forintot. Versenynél a nevezési díj legfeljebb 50 ezer forint lehet.

Kártyateremben játékot csak kizárólag erre a célra alapított olyan gazdasági társaság szervezhet, amelynek az alaptőkéje legalább 25 millió forint. A cég tulajdonosai az engedély időtartama alatt nem változhatnak.

A kártyateremben 5-10 kártyaasztal lehet, asztalonként legalább 16 négyzetméternyi terület szükséges, és egy asztalnál legfeljebb 10 személy játszhat. A teremben videó ellenőrzési rendszert kell felszerelni.

A kártyaterem játékadója a tiszta játékbevétel 40 százaléka. Nyereményalap versenynél a nevezési díjak összege, míg készpénzes játéknál a megtett tétek összege. A nyereményalap 80 százalékát a nyereményre kell fordítani.

Ha a kártyateremben más szerencsejáték is folyik, akkor az adóhatóság az engedélyt visszavonja.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×