eur:
393.83
usd:
365.5
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Megkezdték második űrsétájukat a Discovery asztronautái

Megkezdték második űrsétájukat a Discovery amerikai űrrepülőgép asztronautái. Az űrhajósok folytatják a Nemzetközi Űrállomás hűtőrendszerének javítását. Az ammóniumtartály cseréjét már az első, pénteki űrsétán elkezdték, de a befejezéséhez még egy sétára lesz szükség.

Az amerikai űrkutatási hivatal pénteken úgy döntött, hogy egy nappal, április 19-éig meghosszabbítja az űrrepülőgép útját, mert meghibásodott a Discovery adatátviteli antennája és enélkül nem tudják ellenőrizni az űrsikló hővédő pajzsát. A Columbia űrrepülőgép katasztrófáját 2003 februárjában az okozta, hogy az indításkor az űreszköz külső üzemanyag-tartályáról leszakadt egy hőszigetelő-darab, amely rést ütött a hővédő pajzson. Azóta szigorúan ellenőrzik az űrsiklók külső burkát.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×