eur:
393.34
usd:
367.75
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla

Meghaladta az 500 milliót az EU lakossága

Meghaladta a félmilliárdot az Európai Unió lakossága: 2010. január 1-jén a 27 tagországban összesen 501,26 millióan éltek - közölte kedden a francia statisztikai hivatal (INSEE).

Egy évvel korábban 499,7 millió volt az EU lakossága közölte az INSEE az Eurostat uniós statisztikai hivatal adataira hivatkozva. A bevándorlás révén 1,9 millióval nőtt az unió lakossága, a természetes szaporodás (az élveszületések és a halálozások számának különbsége) 1,2 millióval emelte a lélekszámot.

A legnépesebb tagállam a 81,7 milliós Németország. A második Franciaország, a tengerentúli területekkel együtt 65,4 millió lakossal, a harmadik pedig Nagy-Britannia 62 millióval.

Franciaország lakossága 300 ezerrel növekedett az utóbbi 12 hónapban, és Nagy-Britanniában, Írországban és Spanyolországban is folytatódott a népességnövekedés évek óta tartó folyamata. Németország lakossága viszont csökkent 2009-ben, és megfogyatkozott a közép-kelet-európai tagállamok népessége is, kivéve Lengyelországot, Csehországot, Szlovákiát és Szlovéniát.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Fordulat a tőzsdéken, folytatódik az emelkedés

Fordulat a tőzsdéken, folytatódik az emelkedés

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap is úgy tűnik, hogy kitart, hiszen Ázsiában is nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódik az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×