eur:
393.43
usd:
366.97
bux:
66401.21
2024. április 25. csütörtök Márk

Fűszerekkel a mellrák ellen

A kurkuma és a bors segíthet megelőzni a mellrákot, gátolja ugyanis azoknak az őssejteknek a növekedését, amelyek "táplálják" a tumort - állítják amerikai kutatók.

Az ős ráksejtek ellen nem hatásos a jelenleg alkalmazott kemoterápia, ez a magyarázata annak, hogy a rákbetegség visszatér és áttétessé válik. Ezért a kór elleni harc kulcskérdése, hogy eltávolítsák ezeket az őssejteket - magyarázza Madhuri Kakarala, a Michigani Orvosegyetem tanára, a kutatás vezetője.

Az intézmény rákközpontjának kutatói rájöttek, hogy a kurkuma és a bors illóolaja, a piperin laboratóriumi körülmények között csökkenti az őssejtek számát, míg a többi sejtje nincs hatással. Igaz, ehhez hússzor akkora mennyiség kell mindkét fűszerből, mint amennyit étkezéssel be lehet vinni a szervezetbe.

Kakarala azonban emlékeztetett arra, hogy a módszert embereknél még nem próbálták ki, és azt sem javasolja a betegeknek, hogy egyelőre kurkumából és piperinből álló étrend-kiegészítőket szedjenek.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×