eur:
394.23
usd:
370.25
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Több mint kétezer növényfajt fenyeget a kihalás Brazíliában

Tudósok szerint csaknem 2300 növényfajt fenyeget kihalás Brazíliában, ahol a világ növény populációjának 15 százaléka él. A 175 brazil és külföldi tudós, valamint 55 brazil és nemzetközi intézet közreműködésével összeállított listát egy botanikai kongresszuson mutatták be.

A dokumentum 752 övezetet sorol fel, amelyek stratégiai fontosságúak az ország biológiai sokszínűségének megőrzése szempontjából, és figyelmeztet arra, hogy a Brazília területének 16 százalékát kitevő 1,4 millió négyzetkilométeres övezet felének állapota leromlott.

A veszélyeztetett növények többsége az atlanti partvidéken található, ahol a brazil népesség 70 százaléka él, és ahol mára az eredeti növénytakarónak alig több mint 7 százaléka maradt meg. A tanulmány szerint a növényvilágot veszélyeztető legfőbb ok az erdőirtás, a tűzvész és az árvíz.

Címlapról ajánljuk
Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz
élő közvetítés

Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz

A Liverpool szempontjából katasztrofálisan „sikerült” első mérkőzés miatt háromgólos hátrányból kezdik a Vörösök Bergamóban az Atalanta elleni visszavágót. A tét az Európa-liga elődöntőjébe jutás. Szoboszlai Dominik visszakerült a kezdő tizenegybe, a középpályások közül Endo és Elliott is kimaradt.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×