eur:
392.98
usd:
366.61
bux:
66572.28
2024. április 25. csütörtök Márk

Megvan a tartós megoldás az allergia kezelésére

Elsősorban rovarcsípések okozta, időnként életveszélyes allergia, valamint az allergiás nátha és asztma ellen bizonyult hatásosnak az az új kezelés, amellyel közvetlenül az emberi szervezet immunrendszerét befolyásolják. Az évekig is eltartó terápia végén a beteg tünetei véglegesen elmúlnak el - közölte a Magyar Allergológiai Társaság főtitkára, a Svábhegyi Allergológiai centrum igazgatója.

Az allergén specifikus immunterápia jelenleg az egyetlen olyan kezelés, ami nem tünetileg, hanem okilag gyógyítja a beteget - mondta az InfoRádiónak Kósa Lajos, a Magyar Allergológiai Társaság főtitkára.

Kifejtette: a kezelés képes arra, hogy a szervezetben felborult immunológiai egyensúlyt rendezze, emellett pedig egy védő ellenanyag-termelést indít meg, ezáltal a későbbiekben a beteg képes az allergének ellen védekezni, vagyis ugyanúgy reagálni, mint az egészséges emberek.

A Svábhegyi Allergológiai centrum igazgatója közölte: magas hígítású oldatban vagy tablettás készítmény van elhelyezve az az allergén részlet, amely a betegnél az allergiás reakciót kiváltja. Ezeket fokozatosan emelkedő adagban alkalmazva, a szervezetet hozzászoktatva kialakul egy toleráns állapot, így ha később az allergénnel találkozik a beteg, akkor nem lép fel gyulladásos reakció - tette hozzá.

Kósa Lajos kiemelte: a terápia elsősorban a méh- és a darázscsípés-allergia esetében hatásos, itt 90 százalékos a gyógyulás 2-3 év után. A kezeléssel megelőzhető az asztma kialakulása az allergiás náthások esetében, az allergiás asztmás betegségben szenvedőknél pedig megakadályozza a tünetek rosszabbodását - mondta.

Hanganyag: Torda Júlia

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg

Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg

Hosszas huzavonát követően az amerikai képviselőház végül elfogadta az Ukrajnának szánt gigantikus, mintegy 60,8 milliárd dollárnyi segélycsomagot. A hírek szerint a nyugati fegyverek gyorsan a frontra érkezhetnek, hozzájárulva ezzel az ukrán csapatokat érintő súlyos ellátási problémák enyhítéséhez. Kijev azonban egy olyan nehézséggel küzd, amelyen nem tud segíteni Washington sem, ez pedig a harcoló alakulatokat érintő létszámhiány gondja.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×