Minden tizedik ember többet iszik a válság miatt

Infostart
2009. június 11. 10:40
Minden tizedik ember vált feleslegessé munkáltatója számára Britanniában az előző hat hónapban, vagy ismer valakit, akivel ilyesmi történt, és emiatt rendszeresen a kellőnél jobban a pohár fenekére néz. A munkanélkülivé váltak fele ismeri be, hogy amióta elküldték, többet iszik.

A szigetország történelmének egyik legsúlyosabb gazdasági visszaesése elé néz, és a leépítésekről szóló hírek naponta címlapra kerülnek.

Márpedig a munka elvesztése a tíz legstresszesebb dolog egyike, ami az emberrel történhet az életében, és így sokan az alkoholhoz fordulnak emiatt. Az alkohol viszont további stresszhez és haraghoz vezethet, és így az állásvesztés mentális hatásai csak tovább rosszabbodnak.

Egy felmérés során 2253 embert kérdeztek meg, és kiderült, hogy tízből hét embert azért bocsátottak el, mert többet ivott, mint korábban.

Avis Johns, egy ilyesmivel foglalkozó jótékonysági szervezet szóvivője szerint az állásvesztés pszichológiai hatásai nem csak az ember hangulatát tehetik tönkre, hanem a partneréét és végül a szélesebb családjáét is.

Ha pedig valaki elkezd esténként inni, mert másnap úgysem kell dolgoznia menni, akkor mivel egyre gyakrabban kel másnaposan, sosem fog elmenni munkát keresni, mivel ilyen állapotban ez nem volna szerencsés.