Teáskannában fő az arannyal dúsított rákellenes gyógyszer

Infostart
2009. március 25. 20:40
Pár év, és akár Ön is főzhet rákellenes gyógyszert teáskannában. Az tudósok egy speciális fekete teafüvet használtak arra, hogy a belőle főzött ital segítségével kinyerjenek a nagyon piciny aranyrészecskéket, amelyek hatásosan a célhoz, a daganathoz szállítják a rákellenes anyagokat.

Rákellenes gyógyszert főztek egy teáskannában a kutatók. A Dardzsiling fekete teát használták arra, hogy az aranysóból apró aranyrészecskéket nyerjenek ki, amelyek képesek megkönnyíteni az utat a rákos sejtekhez.

Az arany nanorészecskék, amelyek ezerszer kisebbek az emberi haj szélességénél, alkalmasak lehetnek a daganatok legyőzésére. Az eljárás "zöldebb", környezetbarátabb, mint a részecskék kinyerésének eddigi módjai, mivel az egyetlen melléktermék a gyanús ízű tea.

A sóaranyat a teában található anyagok változtatják át stabil arannyá, amelynek szemmel látható jele az, hogy a tea rózsaszínes-pirosas színe halványsárgára változik.

A rákellenes anyagok természetes módon vannak jelen a teában. Azonban nem képesek célba érni anélkül, hogy más anyag ne kézbesítené őket. A piciny arany nanorészecskék a nagyobb aranysódarabokból származnak. Az arany azért jó minderre, mert még kis méretben is stabil anyag, és nem bomlik fel.

A Missouri Egyetem professzora, Dr. Kattesh Katti emlékeztetett: a történelem folyamán a teaivást mindig összefüggésbe hozták az egészséggel. Az új módszerrel, az arany nanorészecskék segítségével közvetlenül a daganathoz irányíthatják a rákellenes anyagokat.

A folyamat azonban sajnos még csak a laborban működik, addig még sok idő van hátra, hogy rákellenes gyógyszer legyen belőle.