Eddig ismeretlen törzset fedeztek fel

Infostart
2008. május 30. 08:40
Még mindig léteznek a világon olyan törzsek, amelyek sosem találkoztak az emberiség civilizált tagjaival. Ezt bizonyítja néhány nemrég készült fotó is, amely Brazíliában, az amazóniai őserdőben készült egy eddig ismeretlen törzsről.

A brazil kormány kutatóinak repülőgépről sikerült lefotózni egy olyan törzset, amelyről eddig nem tudott a világ civilizált része. A fényképek bizonyítják: még mindig vannak olyan embercsoportok, amelyek sosem kerültek kapcsolatba a modern világgal. Igaz, ezen törzsek száma folyamatosan csökken, most éppen eggyel.

Az egyik fényképen három ember látható: két férfi, akiknek a teste vörösre van festve, és egy harmadik, feketére festett testű ember, akiről a kutatók azt gondolják, hogy nő lehet. A férfiak nyilaikat az égnek emelik, a repülőgép felé, amelyről a fotó készült.

Egy másik képen a törzs kunyhói láthatók, amelyet szintén vörösre festett testű alakok vesznek körbe. Egy távolabbról készült fényképen látszik, hogy a csoport összesen négy kunyhóban él.

Ha látni akarja a képeket, kattintson ide.

A brazil kormány egyik indiánügyekkel foglalkozó szakembere elmondta: a törzset először a hónap elején fedezték fel. Már akkor is látták a néhány kunyhót az őserdő közepén, és a körülöttük csoportosuló alakokat.

Az őserdő kutatói még aznap visszatértek a helyszínre, és azt tapasztalták, hogy első "látogatásuknak" meglett az eredménye: a nők és a gyermekek elmenekültek az őserdőbe.

A kutatók számára ez a viselkedési mód nem meglepő, szerintük a törzs tagjai érzik, hogy veszélyet jelent számukra, ha érintkezésbe lépnek a külvilággal.

A csoport létezését többen nem hitték el, ezért is fontosak a fényképek, amelyek létezésüket bizonyítják. A kutatók úgy vélik, hogy még öt hasonló falu lehet ezen a környéken.

Brazíliában és Peruban az utóbbi időben több hasonló törzzsel fordult elő, hogy lakóhelyüket tönkretették, például az illegálisan dolgozó favágók. Többen a brazil kormánytól várnak segítséget megóvásukhoz, és számos jótékonysági szervezet is védelmükre kelt.